Articles

On this page you’ll find a number of articles I wrote between 2009 and 2012 for the website of NOS News (in Dutch).

Blokkade Iran: bedreiging wereldeconomie of ‘zelfmoord’?

Olietankers in de Straat van Hormuz | Mike Gaylard / Flickr creative commons by-nddonderdag 29 dec 2011, 15:41

Iran dreigt de Straat van Hormuz te blokkeren als het gestraft wordt met een westerse olieboycot. Is het een loos dreigement of een serieuze bedreiging voor de wereldeconomie? Vijf vragen en antwoorden over de ophef rondom de Straat van                                   Hormuz.

                                  Continue.

‘Broeder 2’ voor Cambodjatribunaal

Schedels gevonden in de massagraven van de Rode Khmer, de zogenoemde Killing Fields | Verenigde Natieszondag 26 jun 2011, 16:59

Vier kopstukken van de Rode Khmer komen deze week voor de Cambodjaanse rechter. Bijna twee miljoen mensen kwamen om toen ze aan de macht waren. Na de val van hun bewind konden ze bijna dertig jaar lang in vrijheid leven, maar nu begint                                   eindelijk het proces in de hoofdstad Phnom-Penh.

                                  Continue.

De vier Khmer-kopstukken weten van niets

Nuon Chea, Ieng Sary en vrouw, en Khieu Samphan | AFP / NOSzondag 26 jun 2011, 19:05

Ze worden verantwoordelijk gehouden voor bijna twee miljoen doden, toch duurde het nog dertig jaar voor de vier overgebleven leiders van de Cambodjaanse Rode Khmer zich voor de rechter moesten verantwoorden. Vandaag begint in de hoofdstad                                   Phnom-Penh het proces tegen de grote leiders van de Rode Khmer.

                                  Continue.